Udstilling i Bryggergården

Indigo Richards og Morten Tillitz udstiller i Bryggergården ved Kunstnertræffet!
Fernisering er torsdag 31/8 kl. 17.00

Placeholder Picture

Indigo Richards tager fotos af sin egen krop og bruger dem som motiv.
Det er bortvendte kroppe, hvor ryg og lår udtrykker både usikkerhed, styrke og humor.
Malerierne hedder; “Shapewear”. Shapewear er undertøj som strammer mave og baller ind og giver kroppen en form, uden så mange buler.
Indigo drømmer, som de fleste, om at have ideal billedet af den perfekte slanke krop, men skuffes når hun ser fotos af sig selv.
De fleste som tager en selfie vælger de smukke fotos af sig selv, evt. med skønhedsfilter, men samtidig findes der en modstrøm, hvor man udleverer sig selv og tager “grimme” fotos. Det er de mere akavede, uflatterende fotos som Indigo er optaget af, det de afslører og den følelse de vækker.
Akryl maling fortyndet med vand, revet kul og akryl spray er nogle af de materialer som Indigo anvender.”Forkerte” teknikker og eksperimenter, hvor maling og andre materialer opfører sig på nye uopdagede måder, har altid inspireret Indigo.
Mere info: http://indigo-r.dk/

Morten Tillitz´s værk handler om at skære. At skære ud, skære i og skære til – skære ind til benet. Det er meget konkret: Træ bliver skåret ud i former, stykker bliver sat sammen; montagernes betydning opstår, når elementer bliver sammenstillet, noget bliver tilført eller bliver taget væk. Morten Tillitz genbruger materiale fra tidligere værker. Det kræver en vis brutalitet at skære sine egne værker i stykker. Men brutaliteten er også en skabende kraft. Helt konkret kan det handle om at skære de dele af billedet ud, der fungerer – i ganske bogstaveligste forstand at skære essensen ud og det overflødige væk. Men det skabende er også, at der fremkommer fraklip og stumper, som har en poesi i sig selv; som har noget – en stoflighed eller et mønster, som den, der skærer, ikke selv kunne have regnet sig frem til eller bevidst produceret.

Placeholder Picture

Indigo Richards og Morten Tillitz er begge medlemmer af kunstgruppen QWERTY http://tifinger.dk/
Sammensætningen af gruppen er opstået udfra en fælles interesse om at forfølge ny viden og undersøge nye kunstpraksisser.

Tilbage til kunstnertræffets hjemmeside